Beyond Meat, czyli przyszłość w Twojej kuchni

Beyond Meat to znana marka wśród roślinnych alternatyw dla mięsa. Jej produkty zdecydowanie wyróżniają się na tle konkurencji, dzięki czemu zyskują niemałą popularność. Co takiego sprawia, że warto dać im szansę i skosztować ich niezwykłego smaku?

Beyond Meat burger i inne dania – przekonają nawet mięsożerców!

Najbardziej rozpoznawalną cechą produktów Beyond Meat jest ich smak. Dzięki specjalnej roślinnej formule, udało się osiągnąć aromat ciężki do odróżnienia od mięsa! Żywność sygnowana logo tej marki bardzo przypomina artykuły pochodzenia zwierzęcego, co czyni z niej idealny zastępnik podczas przygotowania znanych i lubianych przepisów.

Tu jednak podobieństwa się nie kończą. Kolejną zaletą Beyond Meat jest wygląd i tekstura. To aspekty szczególnie ważne dla każdego, komu zależy na autentycznym doświadczeniu podczas posiłku. Beyond Meat jest na tyle podobne do mięsa, że można przyrządzić z niego prawdziwego, soczystego burgera! Tak przygotowany kotlet nie będzie suchy i podobny do falafela – zamiast tego otrzymamy danie, którego nie powstydziłby się niejeden mistrz grilla.

Oczywiście to nie jedyny sposób na wykorzystanie Beyond Meat w kuchni. Świetnie sprawdzi się ono również np. podczas przygotowywania ragu, które wykorzystać można do zrobienia pysznego spaghetti lub lasagne. Kolejną smakowitą możliwość stanowią faszerowane cukinie i papryki, zarówno w sobie, jak i pieczone w piekarniku. Beyond Meat to też idealny wybór dla wielbicieli kuchni azjatyckiej – przyrządzimy z niego wyśmienity stir fry, do którego dodamy nasze ulubione sosy, a także warzywa i makaron.

Nawet zagorzali mięsożercy mogą czasem skusić się na dania przygotowane przy użyciu tej smakowitej, roślinnej alternatywy. To doskonały sposób na odmianę i poszerzenie swoich kulinarnych horyzontów!

Skład i zalety Beyond Meat

Co zawiera Beyond Meat? W przeciwieństwie do wielu innych produktów pochodzenia roślinnego, nie ma on w swoim składzie ani soi, ani glutenu. Sprawia to, że jest wyjątkowo atrakcyjny dla osób uczulonych na te składniki lub po prostu chcących ograniczyć ich spożycie. Przy jego produkcji nie wykorzystuje się również żywności genetycznie modyfikowanej, budzącej obawę niektórych konsumentów.

Burger Beyond Meat zawiera za to 20g białka, będącego źródłem wartościowych kalorii i energii potrzebnej do codziennej aktywności. Pochodzi ono z grochu, któremu produkt zawdzięcza również swoją wyjątkową teksturę. Ta roślinna alternatywa jest więc wyjątkowo atrakcyjna dla osób chcących wzbogacić swoją dietę o dodatkowe proteiny. Mięsny smak i aromat to z kolei efekt obecności m. in. buraka, ekstraktu z jabłka oraz drożdży. Ich zasługą jest również kolor Beyond Meat, którego nie powstydziłby się najlepszy burger!

Produkty roślinne mogą być świetnym urozmaiceniem naszego codziennego jadłospisu, dzięki któremu ograniczymy spożycie czerwonego mięsa. Może przynieść to pozytywne skutki dla naszego zdrowia, a także zapewnić nam wiele przyjemności ze smacznych posiłków. Spróbuj Beyond Meat i daj się zaskoczyć jego unikalnemu smakowi!